A település alapellátását megoldó intézményhálózat kiépült, működése és szolgáltatásai a helyi lehetőségek ismeretében megfelelőek, az igényeket maximálisan kielégítik.

A Petőfi Sándor Általános Iskolában a 300 iskolai tanuló oktatását, nevelését 18 tanulócsoportban 25 fő pedagógus végzi.
Az 1991-ben átadott 125 férőhelyes, építészetileg is remekműnek számító óvoda kihasználtsága közel 100 %-os.
Mindkét oktatási intézmény nevelési programjában kiemelkedő szerepet kapott az egészséges életmódra nevelés, próbálva biztosítani a felnövekvő generációk egészséges életre való törekvését.

A településen élők közösségi életében jelentős szerepet kapott gyakori és sokszínű rendezvényeivel a Művelődési Ház valamint a Könyvtár.
A Művelődési Ház alaptevékenységként alapfokú művészeti iskolát működtet, így a településen élő fiatalok közül 140 fő részesül különböző zenei, képzőművészeti, színjátszóköri illetve néptánc oktatásban.
Helyt ad az intézmény különféle rendezvények megtartása mellett szakköri foglalkozásoknak, képzőművészeti kiállítások megtartásának, valamint a helytörténeti gyűjtemény bemutatásának, továbbá magára vállalta a mozi működtetését. Szintén a Művelődési Ház oldja meg évek óta közmegelégedésre, eredményesen az Okányi Újság szerkesztését.
A Könyvtár a különböző irodalmi és kulturális rendezvények mellett 14.200 kötettel áll az irodalom iránt érdeklődő olvasóközönség rendelkezésére.

A különböző kulturális rendezvények mellett a téli időszak kivételével gyakoriak a községben működő sportegyesület által kínált programok, amelyek egyre több érdeklődőt vonzanak nemcsak a helyi lakosság köréből, hanem a szomszédos településekről illetve az ország távolabbi részeiről.
A Községi Sportkör alapításától, tehát 1948-tól folyamatosan működik ifjúsági és felnőtt korosztályban a labdarúgó szakosztály.
Időszakonként, az érdeklődők számától függően működik női-, valamint férfi kézilabda-, asztalitenisz- illetve sakk-szakosztály, tovább egyre nagyobb érdeklődés tapasztalható a karate szakosztály által biztosított sportolási lehetőség iránt.
Immár több éve, hagyományként megrendezésre kerülő 3 napos Okány Kupa színvonalas rendezvényeivel egyre nagyobb hírnevet szerez településünknek országszerte.
A településen működő nagy számú formális és informális civil szervezet, szerveződés szintén változatos programot kínál tagjaikon kívül a község teljes lakossága számára.
Többek között működik "Együtt Okányért" Egyesület, Nyugdíjas Klub, Műkedvelők Egyesülete, Mozgáskorlátozott Egyesület, Általános Iskoláért Alapítvány, Okány Óvoda Gyermekekért Alapítvány.
A teljesség igényét nélkülöző felsorolásból is kitűnik, hogy civil szervezeteink a kulturális és társadalmi élet számos területén tevékenykednek.II

© 2015 Kreatív-Webmester. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Please publish modules in offcanvas position.