A Piactér és A Ravatalozó

 

Elkészült a ravatalozó felújítása és az új piactér!

 

Okány Község Önkormányzata a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapban (EMVA) meghirdetett Falumegújítás és fejlesztésre LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-től igénybe vehető támogatások jogcímre, „Ravatalozó felújítása, piac építése Okány községben” címmel pályázatot nyújtott be 2012 évben.

 A pályázatban az Okány, temetőben található ravatalozó külső és belső felújítását, valamint az Okány, Hunyadi u. 5.sz. alatti ingatlanra tervezett piac építését tűztük ki célul.

Az MVH a ravatalozó felújítására 7.070.772,- Ft , a piac építésére 14.998.570,- Ft támogatást ítélt meg. A fennmaradó költségeket az önkormányzat saját erőből biztosította, ami a ravatalozó esetében 2.036.573,- Ft, a piactér esetében 6.939.039,- Ft.

A kivitelezési munkákat közbeszerzési eljárás lefolytatását követően a békéscsabai székhelyű BÓLEM Építőipari Kft nyerte meg.

A ravatalozó felújítási munkái 2013 decemberében, míg a piactér építési munkálatai 2014 augusztusában fejeződtek be.

A ravatalozó előtti tetőszerkezetet az Önkormányzat saját erőből készíttette el, melynek befejező munkálatai jelenleg is folynak. . 

 

© 2024 - Okány Község Önkormányzata - Kreatív-Webmester - Minden jog fenntartva - Tervezte: JoomShaper

Főmenü